Engagemang

Vid besöket på en barnklinik på Linköpings Universitetssjukhus, i januari 2005. Foto: Brita Nordholm/TT

Prinsessan Madeleine deltar tillsammans med övriga Kungafamiljen i firandet av Sveriges Nationaldag, Konungens och Kronprinsessans födelsedagar, riksmötets öppnande, Nobelfestligheterna och representationsmiddagar.

Prinsessan Madeleine vid ett seminarium om hur de globala utvecklingsmålen i större utsträckning ska komma barn tillgodo. Mötet hölls i FN:s högkvarter på Manhattan i september 2016. Foto: Pontus Höök/TT

World Childhood Foundation

Prinsessan är engagerad i World Childhood Foundation Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och deltar i en mängd olika möten och projekt med Childhood, både i Sverige och utomlands. Hon är medlem i Childhoods svenska styrelse och hedersmedlem i Childhood USA:s styrelse.

Bland annat initierade Prinsessan kampanjen #EyesWideOpen år 2015. Den syftar till att öka medvetenheten om sexuella övergrepp mot barn. I samband med ett högnivåmöte i New York hösten 2016 presenterade Prinsessan fortsättningen på kampanjen – en app som ska underlätta för vuxna att förebygga, känna igen och agera vid sexuella övergrepp och utnyttjande av barn. Appen är ett samarbete mellan World Childhood Foundation, Darkness to Light och Ericsson.

Prinsessan Madeleine och Enna, 7 år. Genom stiftelsen Min Stora Dag kunde Enna förverkliga en önskedröm – att få träffa Drottningen och Prinsessan Madeleine på Kungliga slottet. Foto: Kate Gabor/Kungahuset.se

Min Stora Dag

Stiftelsen Min Stora Dag Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., som uppfyller svårt sjuka barns önskningar, är ett av Prinsessan Madeleines stora engagemang. Prinsessan är beskyddare av organisationen och deltar i en rad evenemang som Min Stora Dag arrangerar.