Kronprinsessparet i möte med partners till Generation Pep

Den 7 december mötte Kronprinsessan och Prins Daniel företag och organisationer som driver initiativ tillsammans med Generation Pep. Generation Pep, som grundades av Kronprinsessparet, arbetar med att förändra förutsättningarna för att alla barn och unga i Sverige ska ha möjlighet och viljan att leva ett aktivt och hälsosamt liv.

Kronprinsessan välkomnade de inbjudna till Generation Peps initiativträff på Kungl. Slottet.

Kronprinsessan välkomnade de inbjudna till Generation Peps initiativträff på Kungl. Slottet. Foto: Generation Pep

De organisationer och företag som närvarade i mötet fick samtliga presentera sina initiativ och de konkreta samarbeten som de driver tillsammans med Generation Pep.

Initiativen som presenterades, allt från aktivitetsglasögon till verktyg för barnhälsovården, har skapat bättre förutsättningar för barn och ungas hälsa.

På plats för att lyssna fanns, förutom Kronprinsessan och Prins Daniel samt de inbjudna företagen och organisationerna, även representater för Generation Peps finansieringspartners, styrgrupp, initiativkommitté med flera.

Om Generation Pep

Kronprinsessparet är initiativtagare till Generation Pep som lanserades 2016 tillsammans med svenska företag, stiftelser och ideella organisationer. Generation Peps vision är att alla barn och ungdomar i Sverige ska ha möjlighet och vilja att leva ett aktivt och hälsosamt liv.

Generation Peparbetar för att sprida kunskap, inspirera och stödja såväl barn och unga, som föräldrar och andra vuxna i barns närhet.