Prins Christians myndighetsdag firades i Köpenhamn

Söndagen den 15 oktober var Kronprinsessan, Prins Daniel och Prinsessan Estelle i Köpenhamn för att närvara vid firandet av Prins Christians av Danmark 18-årsdag.

Kronprinsessan, som är Prins Christians gudmor, ankommer till galamiddagen på Christiansborg tillsammans med Prins Daniel och Prinsessan Estelle.

Kronprinsessan, som är Prins Christians gudmor, ankommer till galamiddagen på Christiansborg tillsammans med Prins Daniel och Prinsessan Estelle. Foto: Keld Navntoft/Kongehuset

Galamiddag på Christiansborg

Under söndagskvällen stod Drottningen värd för en galamiddag till Prins Christians ära på Christiansborgs slott.

Prinsessan Estelle, Prinsessan Ingrid Alexandra av Norge, Prins Christian av Danmark, Prinsessan Catharina-Amalia av Nederländerna och Prinsessan Elisabeth av Belgien samlade i Köpenhamn.

Prinsessan Estelle, Prinsessan Ingrid Alexandra av Norge, Prins Christian av Danmark, Prinsessan Catharina-Amalia av Nederländerna och Prinsessan Elisabeth av Belgien samlade i Köpenhamn. Foto: Keld Navntoft/Danmarks kungahus

Till galamiddagen var gäster inbjudna från de nordiska och europeiska kungahusen. Ungdomar från Danmarks kommuner samt från Grönland och Färöarna var också på plats för att fira Prinsen.

Galamiddag i "Riddersalen" i Christiansborgs slott i Köpenhamn.

Galamiddag i "Riddersalen" i Christiansborgs slott i Köpenhamn. Foto: Keld Navtoft/Danmarks kungahus