Prins Daniel återbesökte Gnosjö

Måndagen den 28 augusti besökte Prins Daniel Gnosjö och Hillerstorp för att träffa företagare och få information om företagsklimatet i kommunen och den så kallade "Gnosjöandan".

Prins Daniel på Swede-Wheel i Hillerstorp i Gnosjö kommun.

Prins Daniel på Swede-Wheel i Hillerstorp i Gnosjö kommun. Foto: William Lind

År 2012 besökte Prins Daniel Gnosjö för att lära sig mer om "Gnosjöandan". Med dagens besök önskade Prinsen få en uppdatering kring företagandet i den småländska kommunen.

Unga företagare

Gnosjöbesöket inleddes på Klubben by Göhlins i Gnosjö där Prinsen mötte representanter för kommunen samt unga företagare. Under ett rundabordssamtal delade de unga företagarna med sig av sina erfarenheter och de utmaningar de möter.

Under mötet träffade Prinsen representater från verksamheterna BroderTryck, UngDrive, Hylténs kafé, Window Glass Recycling och Klubben by Göhlins.

Företagsbesök i Hillerstorp

Under eftermiddagen genomförde Prinsen två företagsbesök i Hillerstorp. På Swede-Wheel mötte Prinsen företagsledning och personal för information om hjultillverkarens verksamhet och framtidsplaner.

Därefter togs Prinsen emot på Hang-On där ett fabriksbesök genomfördes hos företaget som erbjuder produkter för hängning, maskering och hantering i lackeringsprocesser