Prins Carl Philip delade ut pris på Idrottsgalan

Måndagen den 17 januari deltog Prins Carl Philip vid Idrottsgalan för att dela ut Radiosportens Jerringpris.

Prins Carl Philip och Radiosportens Bengt Skött vid Idrottsgalan.

Prins Carl Philip och Radiosportens Bengt Skött vid Idrottsgalan. Foto: Christine Olsson/TT

Prins Carl Philip inledde sin presentation på Idrottsgalan med ett tal där han bland annat sade:

I fjol fick publiken äntligen börja komma tillbaka till de svenska idrottsarenorna. Som vi hade längtat! Men nu är vi tyvärr åter i ett läge där antalet måste begränsas på grund av pandemin.

Men, kära idrottare: vi i publiken, vi fortsätter att följa er, heja på er och inspireras av er och era insatser. Och just därför är det för mig en stor ära att vara här ikväll för att dela ut publikens, folkets pris, för årets idrottsprestation.

H.K.H. Prins Carl Philip

Därefter tillkännagav Prins Carl Philip vinnarna av Jerringpriset för 2021 års idrottsprestation som gick till hopplandslaget i ridsport. Laget säkrade vid sommarens olympiska spel i Tokyo det första svenska OS-guldet i hoppning på nästan 100 år.

Henrik von Eckermann, Malin Baryard-Johnsson och Peder Fredricsson tog emot Jerringpriset.

Henrik von Eckermann, Malin Baryard-Johnsson och Peder Fredricsson tog emot Jerringpriset. Foto: Christine Olsson/TT

Årets peppare

Vid galan delades även priset Årets peppare ut av organisationen Generation Pep, som grundats av Kronprinsessparet. Priset delas ut till en aktör som på ett inkluderande och tillgängligt sätt lyckats få barn och unga i Sverige att röra på sig.

Vid Idrottsgalan presenterade Generation Peps verksamhetschef Carolina Klüft årets vinnare som blev Ängelholm kommuns samarbetssatsning Aktivitet förebygger. Syftet med satsningen är att inom olika delar av det lokala samhället skapa en hållbar och långsiktig modell för barn och ungas hälsa.

Läs mer om priset "Årets peppare" på Generation Peps webbplats

Lars-Ola Olsson och Maja Arvidsson från Ängelholm kommun tillsammans med prisutdelaren Carolina Klüft från Generation Pep.

Lars-Ola Olsson och Maja Arvidsson från Ängelholm kommun tillsammans med prisutdelaren Carolina Klüft från Generation Pep. Foto: Christine Olsson/TT