Kronprinsessan och Prins Daniel har testats positivt för covid-19

Onsdagen den 10 mars satte sig DD.KK.HH. Kronprinsessan och Prins Daniel i karantän efter att Kronprinsessan uppvisat förkylningssymptom. Kronprinsessparet har i dag konstaterats smittade av covid-19.

Kronprinsessan och Prins Daniel uppvisar lättare symptom, men mår efter omständigheterna väl. Omedelbart efter insjuknandet satte sig Kronprinsessan, Prins Daniel, Prinsessan Estelle och Prins Oscar i karantän i hemmet.

Smittspårning är inledd under överinseende av den Kungl. Familjens livmedikus.

Med anledning av ovan deltog inte Kronprinsessparet under den minnesgudstjänst i Drottningholms slottskyrka som sänds i kväll kl. 18.45 i SVT1. Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia deltog i Kronprinsessparets ställe.

Försvarsmaktens uppvaktning med anledning av Kronprinsessans namnsdag, som var planerad att genomföras i begränsad form fredagen den 12 mars, är inställd.