H.K.H. Kronprinsessan vandrar i Södermanland

Kronprinsessans tjugoandra vandring genom Sveriges landskap äger rum onsdagen den 22 maj i Södermanland.

Kronprinsessan inleder sin vandring i Södermanland med att anlända till Skottvångs gruva till häst. Därefter går vandringen till fots från Skottvångs gruva längs Sörmlandsleden till Fornborg. Från Fornborg går vandringen vidare till Åkers hembygdsförenings utsiktstorn vid Mellan Marviken.

Från Mellan Marviken paddlar Kronprinsessan kanot till södra änden av Nedre Marviken där Sörmlandsleden viker in. Vandringen fortsätter till fots via Laketorp, längs Laketorpsån till Ådals kvarn och vidare till Läggesta. Sista delen av Kronprinsessans vandring i Södermanland går med museijärnväg från Läggesta till Mariefred där vandringen avslutas.

Kronprinsessans vandringar i Sveriges landskap

Under hösten 2017 inledde Kronprinsessan en serie vandringar genom Sveriges alla landskap. Vandringarna startade i Västergötland i september och genomförs under de närmsta åren. Länsstyrelserna i samspel med det lokala föreningslivet har en viktig roll i att utforma besöken.

Med vandringarna vill Kronprinsessan uppleva olika delar av Sverige under olika årstider samt synliggöra den skatt som den svenska naturen är för alla som lever och verkar här.

Varje landskap besöks under en dag där Kronprinsessan vandrar för att uppleva en del av Sveriges unikt tillgängliga och variationsrika natur. Kronprinsessan önskar också att i samband med sin vandring genom Sverige lyfta värdet av friluftsliv och rörelse.

Mer information

Informationsavdelningen, Kungl. Hovstaterna
Tfn: 08-402 6000
E-post: press@royalcourt.se

Till toppen