Kronprinsessparet besöker Estland, Lettland och Litauen

Under 2018 besöker DD.KK.HH. Kronprinsessan och Prins Daniel Estland, Lettland och Litauen för att uppmärksamma ländernas hundraårsjubileer.

Söndagen den 19 augusti besöker Kronprinsessparet Estland för att uppmärksamma 100-årsjubileet av Estlands självständighet.

Kronprinsessparet välkomnas av Estlands president Kersti Kaljulaid vid presidentpalatset i Kadriorg, Tallinn. Programmet inleds med enskilt möte samt lunch på presidentpalatset. Därefter planterar Kronprinsessan ett träd i Kadriorgparken.

Kronprinsessparet åker sedan till Nargö och närvarar vid en gudstjänst samt återinvigning av S:ta Maria kapell, som tillhör den estlandssvenska S:t Mikaels församling i Tallinn. I anslutning till gudstjänsten träffar Kronprinsessaparet även estlandssvenskar.

Som avslutning på besöket i Estland närvarar Kronprinsessparet vid den stora sångarfesten "Estonian Joint Singing Song Power" på sångarfältet i Tallinn.

Syftet med Kronprinsessparets besök i Estland, Lettland och Litauen under 2018 har varit att uppmärksamma ländernas jubileumsår och understryka vikten av Sveriges nära relationer med grannländerna.

Kronprinsessparets program vid besöket i Estland:

11.50

Välkomstceremoni, presidentpalatset i Kadriorg

12.00

Enskilt möte samt lunch, presidentpalatset i Kadriorg

13.30

Trädplantering, Kadriorgparken

15.30

Gudstjänst och återinvigning av S:ta Maria kapell, Nargö

16.30

Möte med estlandssvenskar, Nargö

19.00

Närvaro vid sångarfesten "Estonian Joint Singing Song Power", sångarfältet i Tallinn

För information och ackreditering till samtliga programpunkter:

Sista dagen för ackreditering är torsdag den 16 augusti kl. 10.00. Ackreditering för svensk media sker till Ulrika Näsholm, e-post: ulrika.nasholm@royalcourt.se

Ansökningar som kommer in efter deadline behandlas ej, samt estniska presidentkansliet förbehåller sig rätten att neka ackreditering till vissa programpunkter på grund av platsbrist.

För information kring Kronprinsessparets närvaro, kontakta:

Ulrika Näsholm, informationssekreterare Kungl. Hovstaterna
Tfn: +46 8 402 6434
E-post: ulrika.nasholm@royalcourt.se