Ny bok: "Kungliga hyllningsadresser. En konstskatt i Bernadottebiblioteket"

I Bernadottebiblioteket förvaras cirka 1 000 kungliga hyllningsadresser. En hyllningsadress kan beskrivas som ett påkostat gratulationskort utfört i ett, unikt exemplar. Adresskonsten blomstrade som mest under 1900-talets första hälft och den Kungliga familjen stod som mottagare av ett stort antal adresser av hög konstnärlig kvalitet.

Under 2014 inventerades samlingen av hyllningsadresser och då det skrivits ytterst lite om dessa adresser tidigare så föddes tanken på en bok om det unika materialet. Den antologi som blev resultatet och som just kommit ut, innehåller drygt 20 artiklar och en stor mängd nytagna bilder.

Utgivningen är ett samarbete mellan Kungl. Husgerådskammaren med Bernadotte-biblioteket och Votum & Gullers förlag. Slottsbibliotikarie Antoinette Ramsay Herthelius har varit textredaktör och Alexis Daflos har varit fotograf.

Välkommen till Bernadottebiblioteket torsdagen den 10 september kl.15.00 för en presentation av boken.

Anmäl deltagande till press@royalcourt.se senast den 9 september