Pressvisning och invigning av utställningen "Kläder för en prinsessa – The Lilian Look!"

Fredagen den 28 augusti kl. 09.00 bjuds media till en förhandsvisning av utställningen Kläder för en prinsessa – The Lilian Look! på Kungliga slottet. Överintendent Margareta Nisser-Dalman berättar om utställningen och det finns möjlighet för fotografering och filmning.

Pressvisning

När: Fredag den 28 augusti
Tid: 09.00
Var: Kungliga slottet, ingång Västra valvet
Anmälan: Senast den 27 augusti till
ann-christine.jernberg@royalcourt.se

Till minne av Prinsessan Lilian, som skulle fyllt 100 år den 30 augusti, öppnar utställningen Kläder för en prinsessa – The Lilian Look! på Kungliga slottet lördagen den 29 augusti. I utställningen visas ett 30-tal av Prinsessan Lilians dräkter, klänningar, aftonklänningar, klädesplagg, hattar och väskor.

Utställningen visar kläder för flera olika tillfällen: bröllop, familjehögtider, representation, Nobel, invigningar och välgörenhet.

Merparten av plaggen är skapade av Prinsessans designer Elizabeth Wondrak men även plagg från fransk prêt-à-porter och svenska designers däribland Göran Alfredsson/Thalia.

Drottning Silvia inviger utställningen Kläder för en prinsessa – The Lilian Look! fredagen den 28 augusti. Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia kommer även att närvara vid invigningen.

Invigning

När: Fredag den 28 augusti
Tid: 15.00
Var: Kungliga slottet, ingång Västra valvet
Fotopool anmälan: Senast den 27 augusti till
ann-christine.jernberg@royalcourt.se

Kontakt: Ann-Christine Jernberg
ann-christin.jernberg@royalcourt.se

Tel: 08-402 67 60, 070-563 00 19

Till toppen