Prins Carl Philip delade ut Dyslexipriset

Den 6 oktober deltog Prins Carl Philip vid utdelningen av Dyslexipriset i Bernadottebiblioteket på Kungl. Slottet.

Prins Carl Philip överlämnade Dyslexipriset till årets mottagare Gulistan Kavak.

Prins Carl Philip överlämnade Dyslexipriset till årets mottagare Gulistan Kavak. Foto: Mike Campanella/SPA

Dyslexipriset delas ut av Dyslexiförbundet och Svensk Talteknologi. Syftet med priset är att främja insatser utöver det vanliga som bedöms leda till positiva resultat för personer med dyslexi, dyskalkyli eller andra läs-, skriv- och räknesvårigheter.

Prinsen delade ut årets Dyslexipris till Gulistan Kavak som själv har dyslexi och är författare till två böcker om analfabetism.

Prins Carl Philip under prisceremonin, tillsammans Dyslexiförbundets ordförande Cathrine Folcker och Dyslexiprisets grundare Anders Abrahamsson.

Prins Carl Philip under prisceremonin, tillsammans Dyslexiförbundets ordförande Cathrine Folcker och Dyslexiprisets grundare Anders Abrahamsson. Foto: Mike Campanella/SPA

Prinsparets stiftelse

Stiftelsen bildades i samband med Prinsparets bröllop i juni 2015. Stiftelsens vision är att alla barn och unga ska ha möjlighet att vara sig själva.

Stiftelsens arbetar inom verksamhetsområden: en tryggare nätvardag och dyslexi.

Läs mer om Prinsparets stiftelse

Om Dyslexipriset

Priset instiftades år 2015 av Dyslexiförbundet och företaget Svenskt Talteknologi. Syftet med priset är att uppmuntra och främja insatser som bedöms leda till positiva resultat för personer med dyslexi, dyskalkyli eller andra läs-, skriv- och räknesvårigheter. Personer, föreningar eller institutioner kan nomineras.

Läs mer om Dyslexipriset