Drottningen utsedd till hedersdoktor i Stirling

H.M. Drottningen har utsetts till hedersdoktor vid University of Stirling i Storbritannien. Den 28 juni närvarade Drottningen vid det skotska universitetets examens- och promoverings­högtid för att ta emot hedersdoktoratet.

Drottningen fick ta emot ett hedersdoktorat vid en ceremoni på University of Stirling.

Drottningen fick ta emot ett hedersdoktorat vid en ceremoni på University of Stirling. Foto: Elaine Livingstone

University of Stirling tilldelade Drottningen hedersdoktoratet för hennes långvariga engagemang i demensfrågor, inklusive instiftandet av Stiftelsen Silviahemmet och dess utbildningsprogram rörande kognitiv sjukdom.

Under ceremonin höll Drottningen ett tal till universitetet och studenterna, i vilket hon bland annat sade:

Knowledge is exactly what Silviahemmet – and this ceremony – is all about. And sharing knowledge seems to be the only way forward to truly achieve lasting change. The cooperation between Silviahemmet and universities has led to important networking between practitioners and researchers, and to the continuous development of more knowledge in order to improve care.

H.M. Drottningen

Drottningen fick ta emot ett hedersdoktorat vid en ceremoni på University of Stirling.

Foto: Elaine Livingstone