Prins Daniel besökte Borås med Prins Daniels Fellowship

Torsdagen den 16 mars besökte Prins Daniel Borås, tillsammans med inspiratörer ur Prins Daniels Fellowship, för att tala om entreprenörskap med gymnasieelever, studenter från högskolan och unga entreprenörer.

Prins Daniel tillsammans med inspiratörerna från Prins Daniels Fellowship.

Prins Daniel tillsammans med inspiratörerna från Prins Daniels Fellowship. Foto: Pelle T Nilsson/SPA

Besöket i Borås inleddes i DoTank Center med en inspirationsföreläsning där Prinsen och inspiratörerna Elin Kling, Jeremias Andersson och Johan Sundblad från Prins Daniels Fellowship berättade om sina erfarenheter inom entreprenörskap.

Studenter från Högskolan i Borås, elever från Sven Eriksongymnasiet och unga entreprenörer hade samlats i DoTank Center för att ta del av samtalet.

Prins Daniel välkomnas till DoTank Center.

Prins Daniel välkomnas till DoTank Center. Foto: Pelle T Nilsson/SPA

Efter lunch deltog Prinsen och inspiratörerna i rundabordssamtal tillsammans med studenterna och eleverna.

Prinsen i samtal med studenter och gymnasieelever.

Prinsen i samtal med studenter och gymnasieelever. Foto: Pelle T Nilsson/SPA

Dagen avslutades med en rundvandring i Textilhögskolans väveri och en visning av Smart Textiles Showroom.

Prinsen och inspiratörerna fick information om Science Park Borås och Smart Textiles, samt regeringsuppdraget Textile & Fashion 2030, som är en neutral arena och möjliggörare för nya, hållbara lösningar och affärsmöjligheter för textil- och modeindustrin.

Prins Daniel under rundturen i Textilhögskolans väveri.

Prins Daniel under rundturen i Textilhögskolans väveri. Foto: Pelle T Nilsson/SPA

Om Prins Daniels Fellowship

Prins Daniels Fellowship syftar till att inspirera unga människor att bli entreprenörer och att stötta ett antal företag genom mentorskap. Projektet är ett långsiktigt samarbete mellan Prins Daniel och Kungl. Ingenjörs­vetenskaps­akademien (IVA). Projektet lanserades i januari 2013.

Prins Daniels Fellowship har samlat en grupp framgångsrika entreprenörer och företagsledare i ett expertråd som besöker gymnasieskolor, universitet och högskolor i Sverige för att inspirera unga människor och berätta om sina erfarenheter som entreprenörer.

Läs mer om Prins Daniels Fellowship

Om IVA

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVAär en fristående akademi som till nytta för samhället främjar tekniska och ekonomiska vetenskaper samt näringslivets utveckling. I samarbete med näringsliv och högskola initierar och föreslår IVA åtgärder som stärker Sveriges kompetens och konkurrenskraft.