Prins Daniel vid SM i Ung företagsamhet

Tisdagen den 11 maj deltog Prins Daniel vid SM i Ung företagsamhet med en hälsning till alla deltagare. Prinsen presenterade även vinnaren av Svenska Dagbladets pris Årets Affärsbragd.

Prins Daniel talade från Haga slott.

Prins Daniel talade från Haga slott. Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

Precis som förra årets SM i Ung företagsamhet arrangerades årets SM digitalt. I vanliga fall äger SM i Ung företagsamhet rum på Stockholmsmässan där vinnarna från Ung Företagsamhets regioner samlas för att tävla om SM-titeln. Under det digitala evenemanget utsågs vinnare i 16 olika kategorier.

Prins Daniel deltog i inledningen av SM i Ung företagsamhets digitala event och sade i sitt tal bland annat:

Som ledamot i Ung företagsamhets nationella styrelse har jag kunnat följa er resa under det här året. Och jag måste säga, att det går ju inte att bli annat än imponerad av ert driv, er kreativitet och er förmåga att se nya spännande affärsmöjligheter.

Jag ser ert engagemang. Jag ser hur ni lägger ner själ och hjärta i att förverkliga era affärsidéer. Och jag ser en otrolig potential för framtiden.

H.K.H. Prins Daniel

Vinnaren i kategorin Årets UF-företag blev ”Shear Joy UF” vid De la Gardiegymnasiet i Skaraborg. Eleverna bakom UF-företaget kommer att få träffa Prins Daniel i ett framtida möte.

Läs mer om SM i Ung företagsamhet

SvD Affärsbragd 2021

Under kvällen presenterade Prinsen dessutom vinnaren av Svenska Dagbladets Affärsbragd 2021, som i år gick till Sebastian Siemiatkowski, vd och grundare av Klarna. I sitt tal vid utdelning sa Prinsen bland annat:

Vi har lärt oss mycket under året och det är precis vad Svenska Dagbladets Affärsbragd handlar om: Att utmana normen och tänka nytt. Att hålla orken uppe när den tryter hos andra. Att våga sig ut på okänd mark och trotsa tvivlen, för att hitta det som behövs här och nu. Och kanske i morgon.

H.K.H. Prins Daniel