Kronprinsessan på Eurovision Song Contest

Den 11 maj var Kronprinsessan i Malmö som gäst vid finalen av den 68:e upplagan av Eurovision Song Contest.

Kronprinsessan på Eurovision Song Contest i Malmö tillsammans med Skåne läns landshövding Anneli Hulthén, Sveriges Televisions verkställande direktör Hanna Stjärne och kulturminister Parisa Liljestrand.

Kronprinsessan på Eurovision Song Contest i Malmö tillsammans med Skåne läns landshövding Anneli Hulthén, Sveriges Televisions verkställande direktör Hanna Stjärne och kulturminister Parisa Liljestrand. Foto: Ida Åkesson/SPA

50 år efter ABBA:s vinst i Brighton och året efter Loreens historiska andra tävlingsvinst i Liverpool stod Sveriges Television åter som arrangör av Eurovision Song Contest, världens största musiktävling.

Årets musiktävling arrangerades i Malmö arena i Hyllie i Malmö.

Tv-programmet inleddes med en film i vilken Kronprinsessan välkomnade tv-publiken till Sverige. Filmen var inspelad i Gustav III:s antikmuseum och Bernadottevåningen på Kungl. Slottet.