Kronprinsessparet besökte verksamheter i Stockholm

24 och 25 juni genomförde Kronprinsessan och Prins Daniel fyra besök i Stockholmsområdet relaterade till covid-19-pandemin. Med besöken önskade Kronprinsessparet att dels sätta ljus på företag och organisationer som ställt om med anledning av pandemin, dels visa uppskattning för sjukvården.

Under onsdagsförmiddagen besökte Kronprinsessparet Karolinska universitetssjukhuset.

Under onsdagsförmiddagen besökte Kronprinsessparet Karolinska universitetssjukhuset. Foto: Victor Ericsson/Kungl. Hovstaterna

Besök på Svensk emballageteknik AB

Under onsdagens förmiddag besökte Kronprinsessparet Svensk emballageteknik AB i Järfälla.

I samband med att covid-19-pandemin spreds till Sverige ställde företaget om en del av produktionen för att kunna tillverka skyddsförkläden med lång ärm samt skyddsvisir och skumplastlister till andra som tillverkar visir. Under våren har företaget levererat stora mängder skyddsförkläden till kommuner och regioner i landet.

Kronprinsessparet besökte Svensk emballageteknik AB i Järfälla.

Kronprinsessparet besökte Svensk emballageteknik AB i Järfälla. Foto: Victor Ericsson/Kungl. Hovstaterna

Kronprinsessan under besöket på Svensk emballageteknik AB i Järfälla.

Foto: Victor Ericsson/Kungl. Hovstaterna

Besök vid Karolinska universitets­sjukhuset och S:t Görans sjukhus

Under onsdagseftermiddagen genomförde Kronprinsessan och Prins Daniel även två sjukhusbesök.

På Karolinska universitetssjukhuset togs Kronprinsessparet emot av nio medarbetare som arbetar med covid-19-patienter vid sjukhusets intensivvårdsavdelning och ECMO-center. Vid ECMO-center får patienter syresättning av blodet med hjälp av konstgjord lunga.

Kronprinsessparet tillsammans med nio medarbetare från Karolinska universitetssjukhuset.

Kronprinsessparet tillsammans med nio medarbetare från Karolinska universitetssjukhuset. Foto: Victor Ericsson/Kungl. Hovstaterna

Kronprinsessparet i samtal med medarbetare från Karolinska universitetssjukhuset.

Kronprinsessparet i samtal med medarbetare från Karolinska universitetssjukhuset. Foto: Victor Ericsson/Kungl. Hovstaterna

På Capio S:t Görans sjukhus mötte Kronprinsessparet bland annat medarbetare från intensivvårdsavdelningen. Även medarbetare som i vanliga fall arbetar vid ortopedavdelningen berättade om hur man ställt om verksamheten till att i dag ta emot covid-19-patienter.

Under onsdagseftermiddagen besökte Kronprinsessparet Capio S:t Görans sjukhus.

Under onsdagseftermiddagen besökte Kronprinsessparet Capio S:t Görans sjukhus. Foto: Victor Ericsson/Kungl. Hovstaterna

Besök på Fryshuset

Med anledning av covid-19-pandemin har många sommarjobb i år dragits in. Därför besökte Kronprinsessparet under torsdagen Fryshuset i Stockholm där satsningen "Beredskapslyftet: Sommar" genomförs.

Genom satsningen ges 1000 ungdomar möjlighet till en sommarsysselsättning, att få användbara kunskaper och kontakter samt en inblick i näringslivet. ”Beredskapslyftet: Sommar” sker på uppdrag av Stockholms stad i samarbete mellan Fryshuset och Novare.

Arbetet sker i Fryshusets lokaler i Hammarby Sjöstad, Husby och Skärholmen och sker i tre omgångar från juni till augusti.

Kronprinsessparet i samtal med ungdomar vid Fryshuset.

Kronprinsessparet i samtal med ungdomar vid Fryshuset. Foto: Victor Ericsson/Kungl. Hovstaterna

Foto: Victor Ericsson/Kungl. Hovstaterna

Kungafamiljen och covid-19-pandemin

Kungafamiljen är angelägen om att visa sitt stöd för de insatser som görs i olika delar av samhället för att bekämpa covid-19-pandemin.

Genom samtal, digitala möten och besök informerar sig Kungafamiljen om hur pandemin påverkar Sverige.

Besök planeras utifrån rådande rekommendationer och med en strävan att inte i onödan ta verksamheternas tid och resurser i anspråk.

Till toppen