H.K.H. Prins Carl Philips tal vid Årets kock

(Det talade ordet gäller)

Finalister!

Det har varit en ära att följa er resa från ett inskickat recept till att ni står här i final.

Jag vet att det ligger otroligt mycket arbete bakom det ni har presenterat idag. Timmar och åter timmar av slit, både i köket och utanför. Inte minst under det år vi gått igenom med en pandemi, där restaurangnäringen blivit extra hårt drabbad.

Jag har under flera år haft förmånen att följa Årets Kock på mycket nära håll, bland annat som jurymedlem. Under alla dessa år har jag fått se Sveriges absoluta kockelit i kreativitet, skapande och genuin matglädje.

Tyvärr kunde jag inte medverka i dag. Därför lämnar jag nu över till Juryordförande Tommy Myllymäki som ska dela ut Gastronomiska Akademiens mejerimedalj i guld till den av er som blir Årets Kock 2021.

Varmt lycka till allihop!