Prins Daniel invigde ny barnsjukhusavdelning

Den 10 januari besökte Prins Daniel Astrid Lindgrens barnsjukhus på Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge för att inviga sjukhusets nya barnregionavdelning.

Prins Daniel tillsammans med Lukas, som är patient på avdelningen, samt clownerna Niklas Lindgren och Eva Riepe.

Prins Daniel tillsammans med Lukas, som är patient på barnregionavdelningen, samt clownerna Niklas Lindgren och Eva Riepe. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Den nya barnregionvårdsavdelningen i Huddinge är en del av Astrid Lindgrens barnsjukhus.

Lukas och Prins Daniel inviger den nya avdelningen. I bakgrunden syns bland andra hälso- och sjukvårdsregionrådet Talla Alkurdi.

Lukas och Prins Daniel inviger den nya avdelningen. I bakgrunden syns bland andra hälso- och sjukvårdsregionrådet Talla Alkurdi. Foto: Jonas Ekströmer/TT

På avdelningen utreds, vårdas och behandlas barn med ovanliga eller komplicerade sjukdomar i njurar, bukspottskörtel, tarmar, lever, blod och benmärg.

Besök på Ronald McDonald-huset

Barnen som vårdas på den nya sjukhusavdelningen kommer från hela Sverige. Under besöket i Huddinge fick Prins Daniel därför också besöka Ronald McDonald-huset där familjer får möjlighet att bo under tiden barnen vårdas på sjukhuset.

Prins Daniel i samtal med en familj på Ronald McDonald-huset i Huddinge.

Prins Daniel i samtal med en familj på Ronald McDonald-huset i Huddinge. Foto: Emil Andersson

Ronald McDonald-huset i Huddinge är en fristående och icke-vinstdrivande stiftelse som har ett nära samarbete med Karolinska universitetssjukhuset.