Kronprinsessparets officiella besök i Storbritannien fortsätter

Torsdagen den 30 november fortsatte Kronprinsessan och Prins Daniel det officiella besöket i Storbritannien. Statsrådet Andreas Carlson representerade regeringen under det officiella besökets andra dag.

Kronprinsessparet tillsammans med Prinsen och Prinsessan av Wales under torsdagens besök på Windsor Castle.

Kronprinsessparet tillsammans med Prinsen och Prinsessan av Wales under torsdagens besök på Windsor Castle. Foto: Christine Olsson/TT

Förmiddagen tillbringade Kronprinsessparet med Prinsen och Prinsessan av Wales på Windsor Castle.

Kronprinsessan och Prins Daniel under frukostmötet med det svenska start up-företaget Mindler.

Kronprinsessan och Prins Daniel under frukostmötet med det svenska start up-företaget Mindler. Foto: Christine Olsson/TT

Frukostmöte med start-up

Dessförinnan hade Kronprinsessan och Prins Daniel ett frukostmöte i London med representanter för det svenska start up-företaget Mindler i London.

Tillsammans med infrastrukturministern och statssekreterare Håkan Jevrell fick Kronprinsessparet ta del av bolagets erfarenheter från att etablera företag i Storbritannien.

Kronprinsessan i Palm House under besöket i Kew Gardens.

Kronprinsessan i Palm House under besöket i Kew Gardens. Foto: Christine Olsson/TT

Besök i Kew Gardens

Under eftermiddagen besökte Kronprinsessan och Prins Daniel, i sällskap av infrastrukturministern, Royal Botanical Gardens i Richmond för att ta del av olika internationella forskningsprojekt för främjande av biologisk mångfald.

I Kew Gardens planterade Kronprinsessan och Prins Daniel också ett träd som ett minne av besöket.

Kronprinsessan under trädplanteringen i Kew Gardens.

Kronprinsessan under trädplanteringen i Kew Gardens. Foto: Christine Olsson/TT

Handelskammarkonferens

Under eftermiddagen närvarade Kronprinsessparet, infrastrukturministern och statssekreteraren därutöver vid en konferens arrangerad av Svenska handelskammaren i London till vilken brittiska och svenska företags­representanter, akademiker och politiker var inbjudna att tala.

De två tronföljarparen i den kungliga logen i Royal Albert Hall under kvällens galaföreställning.

De två tronföljarparen i den kungliga logen i Royal Albert Hall under kvällens galaföreställning. Foto: Christine Olsson/TT

Galaföreställning i Royal Albert Hall

Torsdagskvällen tillbringade Kronprinsessan och Prins Daniel tillsammans med Prinsen och Prinsessan av Wales i Royal Albert Hall där Royal Variety Performance gavs.

Galan ges årligen till förmån för brittiska kultur- och underhållnings­utövare. Bland de uppträdande artisterna fanns bland andra Cher, Rick Astley och Zara Larsson. Kvällens konferencier var skådespelaren och komikern Bradley Walsh. Galan spelas in för brittisk tv.