Kronprinsessparet tog emot ungdomsråd

Tisdagen den 10 oktober träffade Kronprinsessan och Prins Daniel ungdomsrådet och expertrådet i Kronprinsessparets stiftelse vid ett möte på Kungl. Slottet.

Kronprinsessparet och Nahal Illerstig, operativt ansvarig i Kronprinsessparets stiftelse, tillsammans med stiftelsens ungdomsråd.

Kronprinsessparet och Nahal Illerstig, operativt ansvarig i Kronprinsessparets stiftelse, tillsammans med stiftelsens ungdomsråd. Foto: Jonas Borg

Kronprinsessparets stiftelse stöttar organisationer som arbetar för att främja god hälsa och motverka utanförskap hos barn och ungdomar.

Ungdomsrådet består i år av åtta elever ur årskurs 9 från Farsta grundskola.

Under mötet presenterade ungdomsrådet sina analyser och rekommendationer och diskuterade inkomna projektansökningar tillsammans med expertrådet.

I samband med mötet delade Kronprinsessparet ut diplom till deltagarna i ungdomsrådet.

Kronprinsessparet tillsammans med stiftelsens ungdomsråd och expertråd

Kronprinsessparet tillsammans med stiftelsens ungdomsråd och expertråd. Foto: Jonas Borg

Syftet med Kronprinsessparets stiftelses expertråd och ungdomsråd är att säkerställa att de projekt som stiftelsen stödjer effektivt främjar god hälsa och motverkar utanförskap för barn och unga i Sverige. Deltagarna agerar rådgivare samt bedömer och prioriterar mellan ansökningarna.

Ledamöterna i expertrådet och ungdomsrådet arbetar ideellt med att stödja stiftelsen.

Kronprinsessparets stiftelse

Kronprinsessparet skapade stiftelsen för att möjliggöra för barn och unga i Sverige att få växa upp till trygga och starka individer med en positiv framtidstro. Kronprinsessparets stiftelse belyser, finansierar och initierar viktiga initiativ som verkar för god hälsa och stärkt gemenskap bland barn och unga i Sverige.

År 2016 initierade stiftelsen initiativet Generation Pep som arbetar för att sprida kunskap och skapa engagemang kring barn och ungdomars hälsa.

Läs mer om stiftelsen