Prins Daniel i möte med Basket­boll­förbundet

Den 28 mars tog Prins Daniel emot företrädare för Svenska Basketbollförbundet vid ett möte på Kungl. Slottet.

Prins Daniel tillsammans med Stephen Dippel, kommersiell chef, Isa Ponturo, projektledare, Sara Dutina, utbildningsansvarig och Fredrik Joulamo, generalsekreterare från Svenska Basketbollförbundet, samt Niklas Ek, verksamhetsutvecklare på Generation Pep.

Prins Daniel tillsammans med Stephen Dippel, kommersiell chef, Isa Ponturo, projektledare, Sara Dutina, utbildningsansvarig och Fredrik Joulamo, generalsekreterare från Svenska Basketbollförbundet, samt Niklas Ek, verksamhetsutvecklare på Generation Pep. Foto: Henrik Garlöv/Kungl. Hovstaterna

Vid mötet informerades Prinsen om förbundet och hur man ser på framtiden. Svensk basket växer snabbare än någonsin och i flera föreningar är det idag ledarbrist och väntelista för att få börja spela basket. 

Projekt Assist

Prinsen fick också information om Projekt Assist som drivs av förbundet i samarbete med Kronprinsessparets stiftelse och Generation Pep.

Syftet med projektet – som riktar sig till ungdomar mellan 15 och 25 år – är att bidra till att fler barn och unga i socialt oroliga områden ges möjlighet att utöva idrott i en lustfylld miljö med välutbildade lokala ledare.

Basket är en av få idrotter som har en utbredd föreningsnärvaro inom alla samhälls­klasser. Med rätt ledarskap kan gemenskapen i exempelvis basketlaget få barn och unga att hitta en meningsfull fritidssysselsättning.