Prins Daniel delade ut Guldklubban

Den 1 december delade Prins Daniel ut utmärkelsen Guldklubban på Grand Hôtel i Stockholm. Guldklubban ges till personer för förtjänstfullt ordförandeskap i bolagsstyrelser.

Prins Daniel tillsammans med Hans Warén, styrelseordförande Deloitte, Ulrika Francke, ordförande på Knightec, Carl-Henric Svanberg, ordförande i AB Volvo samt Kristina Jarring Lilja vice ordförande Styrelseakademien Sverige. Foto: Lisa Schuman/Styrelseakademien Skåne

Prins Daniel tillsammans med Hans Warén, styrelseordförande Deloitte, Ulrika Francke, ordförande på Knightec, Carl-Henric Svanberg, ordförande i AB Volvo samt Kristina Jarring Lilja vice ordförande Styrelseakademien Sverige. Foto: Lisa Schuman/Styrelseakademien Skåne

Utmärkelsen instiftades 2005 och delas ut i två klasser, en för noterade och en för onoterade bolag. Årets vinnare blev:

  • Carl-Henric Svanberg, ordförande i AB Volvo.
  • Ulrika Francke, ordförande på Knightec.

Priset är en ordförandeklubba i kristall, formgiven av Erika Lagerbielke, och produceras av Orrefors.