Prins Daniels Fellowship besökte Örn­skölds­vik

Den 5 maj besökte Prins Daniel Örnsköldsvik tillsammans med Prins Daniels Fellowship för att tala om entreprenörskap med elever på Örnsköldsviks gymnasium. Under dagen genomfördes även ett företagsbesök vid BAE Systems Hägglunds.

Rundabordssamtal med elever vid Örnsköldsviks gymnasium.

Rundabordssamtal med elever vid Örnsköldsviks gymnasium. Foto: Ida Pudas/Örnsköldsviks gymnasium

Besöket i Örnsköldsvik arrangerades av Prins Daniels Fellowship och med under dagen var moderatorn Hampus Hedström, entreprenörerna Ashkan Pouya, grundare av Serendipity Ixora, Hugo Wernhoff vd på Kognity samt Jenny Nordlöw projektledare vid Prins Daniel Fellowship. Tillsammans delade de, och Prins Daniel, med sig av erfarenheter kring entreprenörskap och företagande till elever på Örnsköldsviks gymnasium.

Föreläsningen följdes av rundabordssamtal där eleverna fick möjlighet att ställa ytterligare frågor samt ta emot konkreta tips kring egna företagsidéer.

Inspiratörer på scen

Moderatorn Hampus Hedström, entreprenörerna Ashkan Pouya, grundare av Serendipity Ixora, Hugo Wernhoff vd på Kognity, Jenny Nordlöw från Prins Daniels Fellowship, samt Prins Daniel under inspirationsföreläsning vid Örnsköldsviks gymnasium. Foto: Ida Pudas/Örnsköldsviks gymnasium

Företagsbesök

Senare under eftermiddagen fortsatte Prinsen och delegationen till företaget BAE Systems Hägglunds. Där fick deltagarna en presentation av företaget samt möjlighet att prova på att framföra bandvagn och stridsfordon.

Stridsfordon 90

Vid företagsbesöket till BAE Systems Hägglunds fick Prins Daniel möjlighet att framföra ett stridsfordon 90. Foto: Märta Wulff/BAE Systems Hägglunds

Prins Daniels Fellowship

Prins Daniels Fellowship är ett initiativ som drivs av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) i samarbete med Prins Daniel i syfte att inspirera unga till entreprenörskap och stötta unga entreprenörer.

Läs mer om Prins Daniels Fellowship