Prins Carl Philip vid förberedelser inför Bocuse d'Or

Onsdagen den 15 september deltog Prins Carl Philip vid provsmakningen av tävlingsmenyn inför Bocuse d'Or VM 2021 som äger rum i Lyon 26–27 september.

Prins Carl Philip tillsammans med commis Jakob Persson, teamets coach Jonas Dahlbom, kock Sebastian Gibrand, samt Henrik Norström som är Sveriges president i den svenska satsningen.

Prins Carl Philip tillsammans med commis Jakob Persson, teamets coach Jonas Dahlbom, kock Sebastian Gibrand, samt Henrik Norström som är Sveriges president i den svenska satsningen. Foto: Ulrika Näsholm/Kungl. Hovstaterna

24 länder tävlar i Bocuse d'Or i Lyon och Sverige representeras av Sebastian Gibrand. I teamet ingår även teamets coach Jonas Dahlbom, commis/assistent Jakob Persson samt Henrik Norström som är Sveriges president i den svenska satsningen.

I årets tävling är huvudråvaran i fatpresentationen Fjäderbladsbog (Blade of Beef). Fjäderbladsbogen ska serveras med tre vegetariska garnityr varav ett ska vara ragu.

Tallrikstemat är en trerätters måltid (förrätt, varmrätt och dessert) baserad på tomat. I varmrätten ska även räkor ingå. Alla tre rätter presenteras för juryn som en helhet i en take-away-låda som respektive team själva ansvarar för att ta fram. De två tävlingsrätterna ska tillagas och presenteras för en jury på fem timmar och 35 minuter.

Bakom den svenska satsningen står Gastronomi Sverige och Svenska Bocuse d'Or Akademien.

Bocuse d’Or i Lyon 26–27 september

Bocuse d'Or är världens mest prestigefyllda matlagningstävling för kockar. Tävlingen startades 1987 av stjärnkocken Paul Bocuse. Vartannat år arrangeras tävlingen i Lyon, Frankrike.

L'Académie Suédoise de Bocuse d’Or grundades år 1990 av Sven-Gunnar Svensson för att ta hand om och ansvara för Sveriges deltagande i Bocuse d'Or. Svenska Bocuse d'Or Akademin ingår i Gastronomi Sverige.

Till toppen