Prins Daniel deltog vid Patientriksdagen

Tisdagen den 6 oktober deltog Prins Daniel vid Patientriksdagen 2020.

Prins Daniel deltog under tisdagen vid Patientriksdagen 2020.

Prins Daniel deltog under tisdagen vid Patientriksdagen 2020. Foto: Victor Ericsson/Kungl. Hovstaterna

Under tisdagen deltog Prins Daniel vid Patientriksdagen 2020, ett forum där patientföreträdare, profession och beslutsfattare möts för att diskutera hur patientens inflytande över sin vård kan stärkas.

Vid Patientriksdagen, som i år hålls digitalt, höll Prins Daniel ett inledande tal. I sitt tal sade Prinsen bland annat:

Någon har sagt, 'den friske har tusen önskningar, den sjuke har bara en'. Jag vet att ni är många här i dag som verkligen förstår innebörden i de orden. Ni vet hur det är att leva med en allvarlig sjukdom eller funktionsvariation. Ni vet vad det kostar i tid och kraft.

Och just därför är jag så imponerad av ert arbete – hur ni väljer att kämpa inte bara för er själva, utan för andra. Ert engagemang betyder så mycket, för så många människor i vårt land. Människor som kanske inte alltid orkar höja rösten själva.

H.K.H. Prins Daniel

Om Patientriksdagen

Patientriksdagen 2020 sker i samarbete mellan Astma- och Allergiförbundet, Blodcancerförbundet, Bröstcancerförbundet, Riksförbundet HjärtLung, Huvudvärksförbundet, Neuro, Psoriasisförbundet och Reumatikerförbundet och Novartis.

Till toppen