Prinsparet vid release av rapport om näthat

Tisdagen den 22 oktober deltog Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia vid releasen av rapporten #viberättar, en rapport om näthat, dess konsekvenser och lösningar.

Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia vid releasen av rapporten #viberättar.

Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia vid releasen av rapporten #viberättar. Foto: Pelle T Nilsson/SPA

Rapporten, som tagits fram av Prins Carl Philips och Prinsessan Sofias stiftelse tillsammans med experter inom området, beskriver hur nätvardagen ser ut för många barn och ungdomar i dag.

Under releasen höll Prinsessan Sofia ett tal:

Vi känner så starkt att det hårda klimat som mer och mer normaliseras på nätet måste stoppas. Och detta vill vi göra tillsammans.

Vårt syfte med stiftelsen är att vara en stark och tydlig plattform för barn att ha en röst, för att samla experter inom detta område och hitta lösningar.

Vi vill ingjuta mod i alla som står vid sidan och tittar på, att våga agera. Och vi vill rikta vår uppmärksamhet till de främsta experterna - vilket är barnen.

H.K.H. Prinsessan Sofia

Prins Carl Philips och Prinsessan Sofias stiftelse

Syftet med stiftelsen är att motverka mobbning med visionen att barn och unga ska ha rätt och möjlighet att få vara sig själva. Arbetet är inriktat på att motverka näthat och sprida kunskap om dyslexi. Till grund för stiftelsens arbete ligger Prinsparets egna engagemang i dessa frågor.

Till toppen