Drottningen tog första spadtaget för Ersta nya sjukhus

Tisdagen den 17 september tog Drottningen första spadtaget för Ersta nya sjukhus och närvarade även vid ett seminarium om framtidens vård.

Drottningen tar första spadtaget för Ersta nya sjukhus.

Drottningen tar första spadtaget för Ersta nya sjukhus. Foto: Henrik Montgomery/TT

Vid byggområdet för det nya sjukhuset togs Drottningen emot av Kenneth Bengtsson, ordförande för Ersta diakoni, Stefan Nilsson, direktor Ersta diakoni och Pia Watkinson, insamlingschef.

Drottningen tas emot av Erstas representanter vid byggområdet för det nya sjukhuset och hälsar här på Jan-Åke Zetterström, sjukhuschef.

Drottningen tas emot av Erstas representanter vid byggområdet för det nya sjukhuset och hälsar här på Jan-Åke Zetterström, sjukhuschef. Foto: Henrik Montgomery/TT

Stefan Nilsson inledde ceremonin med att hälsa alla välkomna och Drottningen tog det symboliska första spadtaget för Ersta nya sjukhus.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Det nya sjukhuset byggs för att kunna bedriva högkvalitativ vård, forskning och utbildning i framtiden. Det blir ett modernt sjukhus, skapat för långsiktig och hållbar hälso- och sjukvård.

I sitt tal sa Drottningen:

Mina damer och herrar, Ersta med sin starka värdegrund har en viktig roll att spela i sjukvården och omsorgen. I dag tas nästa steg i Erstas utveckling och jag önskar sjukhuset varmt lycka till.

H.M. Drottningen

Därefter närvarade Drottningen vid ett seminarium i Ersta Konferens & Hotell med rubriken Ersta nya sjukhus och framtidens vård, där följande föreläsare medverkade:

  • Stefan Nilsson, direktor Ersta diakoni
  • Jan-Åke Zetterström, sjukhuschef Ersta sjukhus
  • Ulrika Otterstedt, sektionschef och överläkare i anestesi och kirurgi Ersta sjukhus
  • Marit Tiefenthal, överläkare i kirurgi Ersta sjukhus.
Drottningen vid seminariet ”Ersta nya sjukhus och framtidens vård”.

Drottningen vid seminariet ”Ersta nya sjukhus och framtidens vård”. Foto: SPA