Kronprinsessparet på seminarium om barn och unga

Tisdagen den 27 november deltog Kronprinsessan och Prins Daniel på ett seminarium om att skapa motivation hos barn och unga.

Kronprinsessan i rundabordssamtal under seminariet.

Kronprinsessan i rundabordssamtal under seminariet. Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

Seminariet arrangerades av Kronprinsessparets stiftelse som jobbar för att motverka utanförskap och främja god hälsa för barn och unga. Inbjudna talare var:

  • Torkel Klingberg, professor i kognitiv neurovetenskap vid Karolinska institutet, talade om vad motivation är och hur man kan stärka motivation hos barn och unga.
  • Nihad Bunar, professor vid barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen på Stockholms universitet, talade om vilket stöd som barn och unga i socioekonomiskt utsatta områden behöver för att klara skolan.
  • Yamina Enedahl, tidigare världsrekordhållare i fridykning, talade om sina erfarenheter kring mål, förväntningar och motivation för att hitta sin fulla kraft.

Under seminariet presenterades även exempel från projekt som Kronprinsessparets stiftelse stödjer. Inbjudna deltagare samtalade också med varandra och diskuterade vilka insatser som behövs för att stötta och motivera elever.

Seminariets deltagare fick även uppleva ett liveuppträdande av Mack Beats och Sara Kania som framförde låten Vi kan också.

Moderator för seminariet var Kattis Ahlström och seminariet hölls i Bernadottebiblioteket på Kungl. Slottet.

Prins Daniel på seminariet som arrangerades av Kronprinsessparets stiftelse.

Prins Daniel på seminariet som arrangerades av Kronprinsessparets stiftelse. Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna