Prinsessan Madeleine debuterar med barnboken ”Stella och hemligheten”

När Prinsessan Madeleine barnboksdebuterar är det med ett tema som genom hennes arbete med World Childhood Foundation kommit att engagera henne starkt: barns rättigheter. Boken vill ge alla barn styrkan att stå upp för sig själva och kunskapen att det är viktigt att säga ifrån när något inte känns bra.

Boken "Stella och hemligheten" handlar om integritet, självkänsla och förtroenden och vänder sig till barn i lågstadieåldern och deras föräldrar.

"Under flera år har vi längtat efter att vår bok, Stella och hemligheten, ska bli verklighet. Vi hoppas att boken kan bidra till samtal mellan barn och vuxna kring svåra frågor om gränsdragningar, barns rättigheter och hur man kan hantera dessa situationer", säger Prinsessan Madeleine.

Boken är skriven i samarbete med Karini Gustafson-Teixeira och Marie Oskarsson. Prinsessan Madeleine och Karini Gustafson-Teixeira ligger bakom idén och grundberättelsen, och har tillsammans med Marie Oskarsson utvecklat historien om Stella. Illustratör är Stina Lövkvist.

Stella och hemligheten ges ut av Bonnier Carlsen i samarbete med World Childhood Foundation.

Utgivning: boken ges ut i början av juni 2019
Mer information kommer i anslutning till utgivningsdagen.

Karini Gustafson-Teixeira samarbetar sedan många år med Prinsessan Madeleine och tillsammans har de bland annat tagit initiativ till World Childhood Foundations #EyesWideOpen-kampanj, vars mål är att öka medvetenheten om de barn som varje år faller offer för trafficking och sexuell exploatering.

Marie Oskarsson är journalist och författare till över 25 böcker, främst för barn och unga. Hon skriver ofta om känslor och relationer för unga läsare.

Stina Lövkvist är barnboksillustratör och arbetar med serier och animation. Hennes bilder är ofta myllrande, färgstarka och fantasirika.

Bonnier Carlsen – En bok för varje barn

Bonnier Carlsen är ett av Sveriges ledande barnboksförlag. De omkring 120 nya titlarna per år är både svenska originalproduktioner i text och bild, och utländska böcker i översättning. Vi ger ut böcker för barn och ungdomar i alla åldrar, med olika intressen, behov och förmågor.

World Childhood Foundation är en barnrättsorganisation som arbetar med att förebygga våld och sexuella övergrepp mot barn, med visionen att alla barn har rätt till en barndom fri från våld, exploatering och sexuella övergrepp. 2019 firar Childhood 20 år.

Till toppen