H.K.H. Kronprinsessan vandrar i Hälsingland

Kronprinsessans sextonde vandring genom Sveriges landskap äger rum måndagen den 22 oktober i Hälsingland.

Kronprinsessans vandring i Hälsingland genomförs i trakterna kring Järvsö. Vandringen inleds vid Järvsös järnvägsstation och Kronprinsessan vandrar därefter mot toppen av Öjeberget. Vandringen går sedan vidare till Kyrkön via Badtjärn, Kramstatjärn och Strandvallen. Därifrån fortsätter vandringen till Kungstrappan på Stenegård och avslutas därefter vid världsarvsgården Kristofers i Stene.

Kronprinsessans vandringar i Sveriges landskap

Under hösten 2017 inledde Kronprinsessan en serie vandringar genom Sveriges alla landskap. Vandringarna startade i Västergötland i september och genomförs under de närmsta åren. Länsstyrelserna i samspel med det lokala föreningslivet kommer att ha en viktig roll i att utforma besöken.

Med vandringarna vill Kronprinsessan uppleva olika delar av Sverige under olika årstider samt synliggöra den skatt som den svenska naturen är för alla som lever och verkar här.

Varje landskap besöks under en dag där Kronprinsessan vandrar för att uppleva en del av Sveriges unikt tillgängliga och variationsrika natur. Kronprinsessan önskar också att i samband med sin vandring genom Sverige lyfta värdet av friluftsliv och rörelse.

Information kring landskapsvandringarna publiceras på www.kungahuset.se/landskapsvandringar

För mer information, kontakta:

Informationsavdelningen,
Kungl. Hovstaterna
Tfn: 08-402 6000
E-post: press@royalcourt.se