H.K.H. Kronprinsessan vandrar i Dalsland

Kronprinsessans trettonde vandring genom Sveriges landskap äger rum fredagen den 31 augusti i Dalsland.

Kronprinsessan inleder sin vandring i Svankila naturreservat och vandrar längs den dalsländska Pilgrimsleden utmed sjöarna Spången och Östebosjön till Upperud. Från Upperud paddlar Kronprinsessan kanot över Upperudshöljen till Håverud. Paddlingen avslutas vid Håveruds slussar där firandet av Dalslands kanal 150 år äger rum. Kronprinsessan delar där ut Årets Industriminne som 2018 tilldelas Dalslands Kanal AB, för sina förtjänstfulla insatser att bevara och utveckla vårt industriella kulturarv.

Dalsland med sina djupa skogar, berg, slätter, kanal och sjöar är ett Sverige i miniatyr och Sveriges sjörikaste landskap. Något som Kronprinsessan får uppleva dels genom vandringen i varierad natur- och kulturmiljö och dels genom paddlingen med möjlighet att från sjösidan uppleva fågelliv och stränder i Dalslands kanal.

Kronprinsessans vandringar i Sveriges landskap

Under hösten 2017 inledde Kronprinsessan en serie vandringar genom Sveriges alla landskap. Vandringarna startade i Västergötland i september och genomförs under de närmsta åren. Länsstyrelserna i samspel med det lokala föreningslivet kommer att ha en viktig roll i att utforma besöken.

Med vandringarna vill Kronprinsessan uppleva olika delar av Sverige under olika årstider samt synliggöra den skatt som den svenska naturen är för alla som lever och verkar här.

Varje landskap besöks under en dag där Kronprinsessan vandrar för att uppleva en del av Sveriges unikt tillgängliga och variationsrika natur. Kronprinsessan önskar också att i samband med sin vandring genom Sverige lyfta värdet av friluftsliv och rörelse.

Information kring landskapsvandringarna publiceras på www.kungahuset.se/landskapsvandringar

För mer information, kontakta:

Informationsavdelningen, Kungl. Hovstaterna
Tfn: 08-402 6000
E-post: press@royalcourt.se