H.K.H. Kronprinsessan vandrar på Gotland

Kronprinsessans åttonde vandring genom Sveriges landskap äger rum fredagen den 4 maj på Gotland.

Kronprinsessans åttonde landskapsvandring startar vid Harudden och Kronprinsessan vandrar därefter längs kusten i Hall-Hangvar naturreservat med avslutning vid Svarthäll vid Ireviken. Sträckan är 14 kilometer lång och en del av den planerade Klintkustleden.

Under vandringen förevisas fågelskådning och spöfiske. Kronprinsessan, och de medföljande vandrarna, får också ta del av hur brukshästar kan användas i naturvården. Under vandringen planerar även orienteringsklubbar att ge orienteringslektioner.

Kronprinsessans vandringar i Sveriges landskap

Under hösten 2017 inledde Kronprinsessan en serie vandringar genom Sveriges alla landskap. Vandringarna startade i Västergötland i september och genomförs under de närmsta åren. Länsstyrelserna i samspel med det lokala föreningslivet kommer att ha en viktig roll i att utforma besöken.

Med vandringarna vill Kronprinsessan uppleva olika delar av Sverige under olika årstider samt synliggöra den skatt som den svenska naturen är för alla som lever och verkar här.

Varje landskap besöks under en dag där Kronprinsessan vandrar för att uppleva en del av Sveriges unikt tillgängliga och variationsrika natur. Kronprinsessan önskar också att i samband med sin vandring genom Sverige lyfta värdet av friluftsliv och rörelse.

Mer information

Informationsavdelningen, Kungl. Hovstaterna
Tfn: 08-402 6000
E-post: press@royalcourt.se

Till toppen