H.K.H. Kronprinsessan vandrar i Lappland

Kronprinsessans sjunde vandring genom Sveriges landskap äger rum onsdagen den 25 april i Lappland.

Kronprinsessans sjunde landskapsvandring inleds i Tärnaby i Lappland. Under förmiddagen besöker Kronprinsessan Skytteanska skolan och Tärnaby sameskola, samt möter föreningen IK Fjällvinden. Därefter genomför Kronprinsessan vandringen på skidor i Hemavan tillsammans med ungdomar från föreningar i Storumans kommun.

Kronprinsessans vandringar i Sveriges landskap

Under hösten 2017 inledde Kronprinsessan en serie vandringar genom Sveriges alla landskap. Vandringarna startade i Västergötland i september och genomförs under de närmsta åren. Länsstyrelserna i samspel med det lokala föreningslivet kommer att ha en viktig roll i att utforma besöken.

Med vandringarna vill Kronprinsessan uppleva olika delar av Sverige under olika årstider samt synliggöra den skatt som den svenska naturen är för alla som lever och verkar här.

Varje landskap besöks under en dag där Kronprinsessan vandrar för att uppleva en del av Sveriges unikt tillgängliga och variationsrika natur. Kronprinsessan önskar också att i samband med sin vandring genom Sverige lyfta värdet av friluftsliv och rörelse.

Mer information

Informationsavdelningen, Kungl. Hovstaterna
Tfn: 08-402 6000
E-post: press@royalcourt.se