H.M. Konungen delar ut ny fana till Livgardet

Fredagen den 24 november kl. 11.00 tar Livgardet emot en ny regementsfana av Kungen. Fanan är förbandets främsta symbol. Allmänhet och media inbjuds att ta del av ceremonin, som äger rum på Kungliga slottets inre borggård.

Fanöverlämningsceremonin inleds klockan 11.00 med att chefen för Livgardet, överste Laura Swaan Wrede lämnar av till H.M. Konungen. Kungen håller ett tal innan han lämnar över den nya fanan till regementschefen. Därefter genomför Kungen en inspektion av förbandet. Delar av Livgardet kommer att vara uppställda på inre borggården med grenadjärkompaniet samt Arméns musikkår och Livgardets dragonmusikkår.

Deltagande i ceremonin

Allmänheten är välkommen till Kungliga slottets inre borggård för att ta del av ceremonin, som pågår 11.00–11.30 fredagen den 24 november.

Ingång via södra valvet på Slottsbacken. Portarna stängs klockan 10.55.

Kontakt

Media som önskar närvara anmäler detta till Kungl. Hovstaternas informationsavdelning: press@royalcourt.se, 08-402 60 00.

För frågor om Livgardet, kontakta Livgardets kommunikationschef Paula Levänen, 070-252 96 44.