Serafimerringning för Konung Bhumibol Adulyadej

Hans Majestät Konung Bhumibol Adulyadej (Rama IX) av Thailand avled den 13 oktober 2016. Konungen, som var riddare av Kungl. Serafimerorden, hedras torsdagen den 26 oktober 2017 kl. 12.00–13.00 med serafimerringning i Riddarholmskyrkan.

Kl. 11:55 samma dag förs den framlidne Konungens serafimersköld under militär eskort från Västra valvet i Kungl. Slottet till Riddarholmskyrkan, där den kommer att stå uppställd i koret under serafimerringningen. I ceremonin deltar musiker ur Försvarsmusiken.

Serafimerringningen sker under en timme. Ceremonin sker på samma dag som den kungliga kremeringsceremonin sker i Bangkok.

Allmänheten äger under serafimerringningen tillträde till kyrkan. Efter ceremonin ges tillfälle att i kyrkan påteckna kondoleanslistor för den framlidne Konungen.

Kontakt

Kungl. Hovstaternas informationsavdelning, tfn: 08-402 60 00, press@royalcourt.se