Serafimerringning för Mauno Koivisto

Republiken Finlands förutvarande president Mauno Koivisto avled den 12 maj 2017 i en ålder av 93 år. Presidenten, som var riddare av Kungl. Serafimerorden, hedras torsdagen den 25 maj kl. 12.00–13.00 med serafimerringning i Riddarholmskyrkan.

Samma dag förs den förutvarande presidentens serafimersköld kl. 11.55 från Västra valvet i Kungl. Slottet till Riddarholmskyrkan, eskorterad av trumslagare och grenadjärsstyrka ur Livgardet. Skölden står därefter uppställd i koret under serafimerringningen.

Serafimerringningen sker under en timme. Klockringningen sker alltid samma dag som en Serafimerriddare eller –ledamot jordfästs.

Allmänheten äger under ceremonin tillträde till Riddarholmskyrkan.

Kontakt

Kungl. Hovstaternas informationsavdelning, tfn: 08-402 60 00, press@royalcourt.se