H.M. Konungen besöker polisen i södra Stockholm

Den 22 mars besöker Kungen polisstationen i Skärholmen samt Karsby International School i Botkyrka.

Kungen besöker på onsdagsmorgonen polisstationen i Skärholmen för att möta polisintendent Hanna Bjärgård och inspektör John Franco. De båda poliserna har tidigare tagit emot stipendiet Kompassrosen ur Konungens stiftelse Ungt ledarskap och Kungen kommer få en presentation kring hur stipendiet hjälpt poliserna i deras yrkesroll. Stipendiet delas årligen ut till unga ledare som visat särskilt prov på mod, omtanke och handlingskraft.

Vid besöket på polisstationen möter även Kungen övrig personal samt får korta presentationer kring verksamheten.

Senare under förmiddagen besöker Kungen Karsby International School i Botkyrka för att ta del av hur polis, ambulans och räddningstjänst bedriver våldsförebyggande och kontaktskapande verksamhet med elever i området.

Media är välkomna att följa Kungens besök i Polisområde Stockholm syd.

För mer information kontakta Hovets informationsavdelning,
E-post: press@royalcourt.se
Tfn: 08-402 60 00