Kronprinsessans födelsedag

Torsdagen den 14 juli firas Kronprinsessans födelsedag traditionsenligt på Sollidens slott samt Borgholms IP på Öland.

Firandet inleds på Sollidens slott med att Kungaparet och Kronprinsessparet möter allmänheten cirka kl. 14.00 vid rundeln framför Sollidens slott.

Därefter fortsätter födelsedagsfirandet på Borgholms IP kl. 18.30 i närvaro av Kungaparet, Kronprinsessparet, Prinsparet och Prinsessparet.

Under firandet på Borgholms IP delar Kronprinsessan ut Victoriastipendiet. I år går stipendiet till ishockeymålvakten Henrik Lundqvist.

Henrik Lundqvist får stipendiet för att han "har under en följd av år varit en av New York Rangers största stjärnor. Henrik Lundqvist är den vinstrikaste målvakten i föreningens historia och den målvakt som har spelat flest matcher i Rangers. Inte mindre än fem gånger har han varit nominerad till NHL:s bästa målvakt. Hans framgångar i Tre Kronor har resulterat i ett OS-guld, tre OS- och VM-silver. Dessutom har han varit uttagen i såväl OS, VM och NHL:s All Star Team."

Årets artister är Lisa Miskovsky, Frans Jeppsson Wall, Charlotte Perelli, Loa Falkman, Jon Henrik Fjällgren och Molly Pettersson Hammar.

Konferencier är Kalle Moraeus och kapellmästare Johan Landqvist.

För ackreditering till firandet på Sollidens slott:

Tid: 10.45, samling för media vid grindarna utanför Sollidens slott
Plats: Sollidens slott, Öland
Ackreditering: press@royalcourt.se

För ackreditering till firandet på Borgholms IP:

Tid: Entrén öppnar 17.00, Kungafamiljen anländer 18.30
Plats: Borgholms IP
Ackreditering: Kay Wiestål, Tfn: 070-818 7530, E-post: kay@victoriadagen.se