Den 14 april delar Konungens Stiftelse Ungt Ledarskap ut Kompassrosen till tre unga ledare

Torsdagen den 14 april är det dags för Scouterna och Stiftelsen Ungt Ledarskaps årliga seminarium om ungt ledarskap. Under seminariet delar Kungen ut stipendiet Kompassrosen till tre unga ledare som i sitt ledarskap visar extra mod, omtanke och handlingskraft.

Stipendiesumman är på 250 000 kronor per stipendiat och går till kategorierna näringsliv, offentlig sektor och ideell sektor. Under tio år har 27 unga ledare fått stipendiet och till årets seminarium har hundratals nomineringar kommit in.

Vad händer i vårt samhälle och vad kommer att krävas av framtidens ledarskap? Vilka utmaningar står vi inför och vilka möjligheter finns? Det är frågor som 200 av landets chefer och ledare tillsammans ska diskutera vid seminariet. Resultatet blir ett avstamp för stiftelsens arbete kring ledarskap för kommande år. Årets tema är ledarskap för Sveriges framtid och inbjudna talare är Azita Shariati och David Polfeldt.

– Vi har under tio år och med stor framgång diskuterat ledarskap kopplat till värderingar tillsammans med ledare inom näringsliv, ideell och offentlig verksamhet. Nu sätter vi en riktning på vilket ledarskap som kommer att krävas för att leda Sverige in i framtiden, säger Rebecca Sundberg, projektledare på Stiftelsen Ungt Ledarskap.

Program torsdag 14 april

10.00–11.00

Utdelning av diplom till ungdomsledare
som genomgått kursen ”Värdebaserat Ledarskap”

13.00–16.00

Seminariet Ungt Ledarskap

16.00

Utdelning av ”Kompassrosen”

16.00–17.00

Seminariet fortsätter

Plats: Kungliga slottet, Stockholm

Anmälan press: senast tisdagen den 12 april till Ann-Christine Jernberg, ann-christine.jernberg@royalcourt.se eller 08-402 67 60.

Antalet platser är begränsat. Press kan komma och gå under dagens gång, meddela i förväg för avisering till vakten. Fotografering är endast tillåten under utdelningarna, inte under seminariet, men pressbilder kommer att vara tillgängliga under kvällen.

Tillsammans kan vi göra mer! Scouterna ger över 65 700 barn och unga från alla delar av samhället chansen att uppleva äventyr tillsammans och växa som individer. Hur vill du vara med och bidra?