Kungen och Kronprinsessan besöker Migrationsverket i Vänersborg och Uddevalla kommun

Migration och integration är en av årets fokusfrågor för Sveriges statschef. Torsdagen den 24 september besöker därför Kungen och Kronprinsessan Migrationsverket, länsstyrelsen i Västra Götaland och Uddevalla kommun. Vi inbjuder dig att följa besöket.

Program

Ca 9.40 Kungen och Kronprinsessan anländer till Restad gård tillsammans med Migrationsverkets generaldirektör Anders Danielsson och landshövding Lars Bäckström med fru. De möts upp av regionchef Marcus Toremar och enhetschef Jonathan Kvist. Fototillfälle.

9.45 Kungen och Kronprinsessan får information om verksamheten vid Restad gård samt träffar representant för den lokala supportgruppen som berättar om sitt arbete. (inget fototillfälle)

Ca 10.25 Kungen och Kronprinsessan får ta del av verksamheten i ABF-huset. Där pågår aktiviteter som svenskundervisning, sömnad, sång och barnaktiviteter. Fototillfälle utomhus och fotopool från ett ställe inomhus. Möjlighet till intervjuer med eleverna.

Ca 10.45 Kungen och Kronprinsessan besöker en syrisk familj som nyligen fått uppehållstillstånd. Möjligheter att intervjua familjen ca 12.30

Ca 11.30 Kungen och Kronprinsessan anländer till Kumlienskolan och hälsas välkomna av rektor Christina Hjern. Fotopool. Möjligheter att göra intervjuer med barn och personal.

12.30 Kungen och Kronprinsessan reser till Uddevalla.

13.00-14.15 Lunch (inget fototillfälle)

Ca 14.30 Kungen och Kronprinsessan anländer till Karolinen, Uddevalla vuxenutbildningar och välkomnas av Ulf Larsson, Vuxenutbildningschef, för ett besök på fordon- och svetsutbildningen. Fototillfälle utomhus. Möjlighet till intervjuer med eleverna.

Ca 16.05 Kungen och Kronprinsessan anländer till Lejonet, Kaserngården 6 B, och hälsas av Anneli Gustafsson, rektor på SFI, för ett besök hos elever som lär sig svenska. Fotopool. Möjlighet till intervjuer med lärare och elever.

17.30 Besöket avslutas.

Endast ackrediterade reportrar och fotografer kan närvara vid besöket. Anmälan om ackreditering till besöket görs genom att mejla uppgifter till regionkommunikatör Louise Utter, louise.utter@migrationsverket.se senast den 22 september 2015 kl. 13.00. Ange följande:

  1. Mediaföretag
  2. Var du vill delta på besöket, dvs i Vänersborg och/eller Uddevalla.
  3. Om du är reporter, fotograf, tv- eller radioreporter
  4. Personnummer och namn på de journalister som ska följa besöket.

OBS!
Ackrediteringar hämtas ut 24 september kl. 8.45–9.30 vid Migrationsverkets kontor på Restad gård, Märta Posses väg 3, Vänersborg.

Frågor till Hovets informationsavdelning ställs till Daniel Urso, pressekreterare, daniel.urso@royalcourt.se.