Blomsterdekorationer

Blomsterdekorationerna som ramar in det kungliga bröllopet lördagen den 13 juni 2015 följer tonen av den färg som brudparet valt till sina inbjudningskort och blandades upp med inslag från naturen. Färgskalan gick i toner från crème till korall.

Blommor som användes var rosor, hortensia, nejlikor, luktärtor, pioner och fuchsia. Från naturen plockades, hallonkvistar, hundkex, ormbunkar och björk.

Slottskyrkan

Gästerna leds in via en matta färgad i djup korall till Södra valvet och möttes av björkar, björkrisgirlanger, hundkexrabatter och korallfärgade blomsterobelisker.

Kyrkbänkarnas gavlar, altarring samt altare är smyckade med blomster i tonerna rosa, crème och korall. Blomsterarrangemangen var skapa av rosor, pioner, nejlikor, hortensia, luktärtor samt fuchsiablommor.

Runt alla väggarna i kyrkan löper en rabatt av hundkex, hallonkvistar, ormbunkar samt en liten prästkragelik blomma, mattricaria.

Blomsterarrangemangen skapades av hovflorist Claes Carlsson som tillsammans med 45 florister arbetade med dekorationerna till bröllopet.