Svenska Konditorlandslaget skapar bröllopstårtan

Svenska Konditorlandslaget, en del av branchorganisationen Sveriges bagare & konditorer, har utsetts till ansvariga för bröllopstårtan vid Prins Carl Philips och Fröken Sofia Hellqvists bröllopsmiddag den 13 juni på Kungliga slottet. De som skapar bröllopstårtan är Mattias Ljungberg, Frida Leijon och Fredrik Borgskog.

Svenska Konditorlandslaget är en del av Sveriges bagare & konditorer och tillhör världseliten. I senaste Konditor-VM, Coupe du Monde de la Pâtisserie, hamnade laget på sjunde plats.

Mattias Ljungberg, Tössebageriet Stockholm
Mattias är en av Sveriges mest kreativa och konstnärliga konditorer med fokus på skulptur. Han vann 2006 Årets Konditor. Som medlem i Svenska Kocklandslaget vann Mattias även Guld i Culinary Olympics både 2004 och 2012 med ansvar för just skulpturerna.

Frida Leijon, Güntherska Hovkonditori & Schweizeri Uppsala
Frida har tävlat i flera nationella och internationella konditortävlingar för juniorer. Silvermedalj i Sverige 2008 och lag-Silver i European Pastry Cup for Juniors 2009 och en 4de plats individuellt. 2010 en 12:e plats i VM för juniorer. 2014 en Bronsmedalj med Konditorlandslaget i European Cup.

Fredrik Borgskog, Clarion Post i Göteborg
Fredrik har tävlat med Svenska Kocklandslaget och har en Silvermedalj från Culinary World Cup 2006 och Bronsmedalj 2008 i Culinary Olympics. Även Bronsmedalj med Konditorlandslaget i European Cup 2014 och Guldmedalj i Nordic Pastry Cup 2014

I samband med att Sveriges bagare & konditorer och Konditorlandslaget fick uppdraget att ansvara för bröllopstårtan har de träffat historikern Peder Lamm och talat om traditionen med bakverk vid bröllop, vilket har resulterat i en film som kan ses på www.konditorlandslaget.se