Prins Carl Philip vid Volvo Ocean Race i Alicante

Från fredag 3 oktober till söndag 5 oktober närvarar Prins Carl Philip vid Volvo Ocean Race i Alicante, Spanien.

Prins Carl Philip, som är beskyddare för Volvo Ocean Race 2014-2015, kommer under sitt besök i Alicante bland annat att delta i in-port race ombord på Team SCA:s båt, närvara vid prisutdelningen i in-port race samt delta i Pro-Am race ombord på Dongfeng Race Teams båt.

Team SCA deltar i Volvo Ocean Race 2014-2015 med en kvinnlig besättning. Kronprinsessan Victoria är gudmor till SCA:s båt och träffade besättningen den 25 augusti 2014 i Stockholm. Prins Carl Philip kommer vara ombord på Team SCA:s båt under in-port race i Alicante.

I Volvo Ocean Race 2014-2015 deltar endast en svensk, Martin Strömberg, som tävlar ombord på Dongfeng Race Team. Under Pro-Am racet seglar Prins Carl Philip ombord på Dongfeng och deltar aktivt i seglandet.

Den 11 oktober startar den första etappen av Volvo Ocean Race 2014-2015 från Alicante till Kapstaden. Tävlingen besöker sedan ytterligare nio hamnar på vägen runt jorden och avslutas i Göteborg den 27 juni 2015.

Prins Carl Philips program i Alicante

Fredag den 3 oktober

17.00 – Volvo Construction Equipment Operators Club Final samt prisutdelning

Lördag den 4 oktober

14.00 – In-port race där Prins Carl Philip seglar ombord på Team SCA:s båt

16.00 – Arrival Ceremony

17.00 – Prize Giving Ceremony

17.30 – Prins Carl Philip svarar på frågor från media

Söndag den 5 oktober

13.00 – Pro-Am Race där Prins Carl Philip seglar ombord på Dongfeng Race Team