Kungen närvarar vid ekumenisk gudstjänst i Storkyrkan i Stockholm 8 september - kyrkoledare samlas i Storkyrkan för situationen i Irak och Syrien

På måndag den 8 september kl 17.00 närvarar H.M. Konungen när landets kyrkoledare samlas i en nationell gudstjänst i Storkyrkan för situationen i Irak och Syrien. Gudstjänsten är offentlig.

Bland de medverkande finns bland andra Syrisk ortodoxa kyrkans ärkebiskop Dioscoros Benyamin Atas, Svenska kyrkans ärkebiskop Antje Jackelén, Stockholms Katolska stift biskop Anders Arborelius, föreståndare för Pingströrelsen Pelle Hörnmark och Dominikansystrarna.

Initiativtagare är Stockholms domkyrkoförsamling i samarbete med Sveriges kristna råd. I gudstjänsten kommer bland andra Dominikansystrarna att berätta om situationen i Irak.

- Allt vi kan göra till stöd för folket i Irak behöver vi göra. För kyrkorna är bönen en kraft, säger Karin Wiborn, generalsekreterare för Sveriges kristna råd.

- Storkyrkan har i alla tider varit en plats för bön och lovsång, protest och manifestation, säger Hans Ulfvebrand, domprost i Stockholms domkyrkoförsamling.

OBS! Föranmälan för pressen till Storkyrkan

Föranmäl att ni kommer. Det gör att ni kan erbjudas bra platser inne i kyrkan. Anmäl er till Storkyrkans pressansvariga.

Presskontakt för anmälan till Storkyrkan:

Emelie Simmons, kommunikationschef Stockholms domkyrkoförsamling
E-post: emelie.simmons@svenskakyrkan.se
Telefon: 08-723 30 09, 070-713 30 05

Presskontakt Hovet:

Annika Sönnerberg, bitr. informationschef, Kungl. Hovstaterna
E-post: annika.sonnerberg@royalcourt.se
Telefon: 08-402 64 10 (direkt), 076-818 50 40 (mobil)
www.kungahuset.se