Blomsterdekorationer

Blomsterdekorationerna som ramar in det kungliga bröllopet lördagen den 8 juni för tankarna till svensk försommar och ger en känsla av ett intåg i sommarhagen.

Färgskalan i utsmyckningen går i ljusgrönt, vitt och rosa och består av boklöv, hundkex, pioner i rosa och vitt, vita syrener, fingerborgsblomma, riddarsporrar och liljekonvaljer.

Slottskyrkan


Södra valvet smyckas med bokträd och under dem växer försommarblomster som hundkex och pioner. En ljusgrön matta leder från Södra valvet in i Slottskyrkan.

Vid kyrkbänkarnas gavlar binds pelare av liljekonvaljblad krönta av en liljekonvaljbukett. Fönstren är smyckade som rabatter med boklöv, vita riddarsporrar, rosa pioner, rosa fingerborgsblomma och hundkex.

Vid altaret syns riddarsporrar, rosa pioner, rosa luktärt och fingerborgsblomma samt mariaklocka och små bokträd. Framför står silverbägare med liljekonvaljer. Södra valvets utsida dekoreras av boklöv.

Blomsterarrangemangen har skapats av Kungl. Hovstaternas florist Claes Carlsson. Ett 50-tal florister från Sverige avslutade det sista arbetet med dekorationerna natten till bröllopsdagen.