Incident med Drottningen i New York

I samband med Drottningens besök i USA har medierna varit närgångna och intensiva i syfte att få bilder och intervjuer med Drottningen och Prinsessan Madeleine.

Vid ett besök i en affär under eftermiddagen måndagen den 4 april försökte Drottningen och Prinsessan att undvika en påstridig fotograf från svensk media. Fotografen tog inte hänsyn till deras vädjan om att inte bli fotograferade utan stod kvar i entrédörren till butiken. Drottningen upplevde fotografen som påstridig och valde då att gå ut genom en sidodörr till affären. Drottningen gick hastigt mot en parkerad bil för att undvika fotografen som sprang efter. Drottningen föll då olyckligt och skadade både sin fot och handled.

Drottningens schema kvarstår och hon tar emot priset The Health and Human Rights Award i kväll i New York som planerat.

Incident with the Queen in New York

In conjunction with the Queen's visit to the U.S. media has been intrusive in order to get pictures and interviews with the Queen and Princess Madeleine.

During a visit to a store on Monday afternoon April 4, the Queen and Princess Madeleine tried to avoid a photographer from Swedish media. The photographer did not take notice of their request not to be photographed and remained at the front door of the store. The Queen chose to go out through a side door and walked quickly toward a parked car in order to keep away from the photographer who ran after her. The Queen then fell and injured her foot and wrist.

The Queen's schedule remains and she will receive the Health and Human Rights Award tonight in New York as originally planned.

Till toppen