Prins Daniel besökte Karlskrona med Prins Daniels Fellowship

Tillsammans med inspiratörer ur Prins Daniels Fellowship besökte Prins Daniel, den 6 mars, Blekinge tekniska högskola och talade med elever och studenter om entreprenörskap. Dagen avslutades med besök på kabelföretaget NKT och Marine Technology Center som arbetar med havsbaserad energi, försvar och hållbara havsmiljöer.

Prins Daniel tillsammans med Jonas Tellander och Patrik Liu Tran på Blekinge tekniska högskola.

Prins Daniel tillsammans med Jonas Tellander och Patrik Liu Tran på Blekinge tekniska högskola. Foto: Blekinge tekniska högskola

Besöket i Karlskrona inleddes på Blekinge tekniska högskola med en inspirations­föreläsning där företagarna Patrik Liu Tran och Jonas Tellander från Prins Daniels Fellowship berättade om sina erfarenheter inom entreprenörskap. Bland åhörarna fanns studenter från högskolan som hade samlats för att ta del av samtalet.

Samtal med studenter på Blekinge tekniska högskola.

Efter föreläsningen deltog Prins Daniel i samtal med studenter på Blekinge tekniska högskola. Foto: Blekinge tekniska högskola

Lunch på residenset i Karlskrona med bland andra länsråd Helena Morgonsköld.

Lunch på residenset i Karlskrona med bland andra länsråd Helena Morgonsköld. Foto: Blekinge tekniska högskola

Dagen i Karlskrona avslutades med besök på kabelföretaget NKT och Marine Technology Center som arbetar med havsbaserad energi, försvar och hållbara havsmiljöer.

NKT och Marine Technology Center berättar om sina verksamheter i Karlskrona.

Representanter från NKT och Marine Technology Center berättar om sina verksamheter i Karlskrona. Foto: Blekinge tekniska högskola

Besök på NKT:s fabrik i Karlskrona.

Besök på NKT:s fabrik i Karlskrona. Foto: Blekinge tekniska högskola

Om Prins Daniels Fellowship

Prins Daniels Fellowship syftar till att inspirera unga människor att bli entreprenörer och att stötta ett antal företag genom mentorskap. Projektet är ett långsiktigt samarbete mellan Prins Daniel och Kungl. Ingenjörs­vetenskaps­akademien (IVA). Projektet lanserades i januari 2013.

Prins Daniels Fellowship har samlat en grupp framgångsrika entreprenörer och företagsledare i ett expertråd som besöker gymnasieskolor, universitet och högskolor i Sverige för att inspirera unga människor och berätta om sina erfarenheter som entreprenörer.

Läs mer om Prins Daniels Fellowship

Om IVA

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVAär en fristående akademi som till nytta för samhället främjar tekniska och ekonomiska vetenskaper samt näringslivets utveckling. I samarbete med näringsliv och högskola initierar och föreslår IVA åtgärder som stärker Sveriges kompetens och konkurrenskraft.