Möten inför officiell resa till Kalifornien

Den 19–22 februari genomför Kronprinsessparet en officiell resa till Kalifornien, USA. Inför resan har Kronprinsessan och Prins Daniel haft möten med Utrikesdepartementet, Utrikespolitiska institutet, Business Sweden, Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien och USA:s ambassad för att förbereda sig inför programmet.

Kronprinsessparet och USA:s ambassadör Erik Ramanathan med make Ranesh Ramanathan.

Kronprinsessparet och USA:s ambassadör Erik Ramanathan med make Ranesh Ramanathan. Foto: Ingelstam/U.S. Embassy Stockholm

Kronprinsessparet besöker Kalifornien tillsammans med statsrådet Johan Forssell och en näringslivsdelegation under ledning av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien i samarbete med Business Sweden.

Kronprinsessparets officiella besök äger rum på önskemål av regeringen och syftet med besöket är att bredda och utveckla relationerna med Kalifornien inom innovation, grön omställning och framväxande teknologier med fokus på artificiell intelligens (AI).

Kalifornien är en av världens största ekonomier och i dagsläget finns över hundra svenska företag representerade i delstaten.

Som en del av det officiella besöket invigs även det nya svenska generalkonsulatet i San Francisco.

Möte på Kungl. Slottet med representanter från Utrikesdepartementet, Business Sweden och Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien.

Möte på Kungl. Slottet med representanter från Utrikesdepartementet, Business Sweden och Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien. Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

Kronprinsessan i möte med representanter från Utrikesdepartementet.

Kronprinsessan i möte med representanter från Utrikesdepartementet. Foto: Henrik Garlöv/Kungl. Hovstaterna

Kronprinsessan och Björn Fägersten, seniorforskare vid Utrikespolitiska institutet.

Kronprinsessan och Björn Fägersten, seniorforskare vid Utrikespolitiska institutet. Foto: Henrik Garlöv/Kungl. Hovstaterna

Till toppen