Kungaparet gav mottagning för American Swedish Institute

Den 9 maj gav Kungaparet en mottagning på Kungl. Slottet för American Swedish Institute, en ideell utbildningsorganisation och museum baserat i Minneapolis, USA.

Kungaparet tillsammans med gästerna från American Swedish Institute i Lovisa Ulrikas matsal.

Kungaparet tillsammans med gästerna från American Swedish Institute i Lovisa Ulrikas matsal. Foto: Henrik Garlöv/Kungl. Hovstaterna

American Swedish Institute är ett museum och kulturellt utbildningscenter med kafé, butik och möjlighet att besöka den historiska Turnblad mansion. Institutets uppdrag är att bevara och studera den historiska roll som svenskar och svenskamerikaner har spelat i USA:s historia och kultur.

Under mottagningen framförde American Swedish Institute sina gratulationer till Kungen med anledning av firandet av Kungen 50 år som Sveriges statschef.

Institutet överlämnade även en gåva för att visa sin uppskattning för det arbete Kungaparet gjort för att stärka relationerna mellan Sverige och USA.

Bruce Karstadt, Laurie Jacobi och Christiana Stolpestad överlämnar jubileumsgåvan från American Swedish Institute.

Bruce Karstadt, Laurie Jacobi och Christiana Stolpestad överlämnar jubileumsgåvan från American Swedish Institute. Foto: Henrik Garlöv/Kungl. Hovstaterna

Sedan 1976 har Kungaparet besökt American Swedish Institute sex gånger, senast i oktober 2012 vid sitt besök i Minneapolis. 2012 besökte Kungaparet även Nelson Cultural Center och Gustavus Adolphus College.

Fokus vid besöket 2012 var att belysa den historiska roll svenskar har spelat i det amerikanska samhället.

Läs mer om American Swedish Institute