Drottningen vid diplomerings­ceremoni

Den 6 september deltog Drottningen vid Silviahemmets diplomeringsceremoni i Drottningholms slottsteater.

Drottningen vid diplomeringsceremonin på Drottningholms slottsteater.

Drottningen vid diplomeringsceremonin på Drottningholms slottsteater. Foto: Yanan Li

Vid tisdagens ceremoni delade Drottningen ut broscher och diplom till examinerade Silviasystrar och Silviasjuksköterskor som gått sin utbildning vid Sophiahemmet Högskola i samarbete med Silviahemmet. Drottningen delade även ut diplomeringsbrev till biståndshandläggare, tandläkare, tandhygienister, logopeder och diakoner som läst kurser inom demenskunskap i samarbete med Silviahemmet.

Drottningen tog initiativ till stiftelsen Silviahemmet för över 25 år sedan och har under åren överlämnat Silviahemmets brosch och diplom till över 1000 personer som utbildad sig inom demenskunskap.

Drottningen tog initiativ till stiftelsen Silviahemmet för över 25 år sedan och har under åren överlämnat Silviahemmets brosch och diplom till över 1000 personer som utbildad sig inom demenskunskap. Foto: Yanan Li

Rektor Wilhelmina Hoffman från Stiftelsen Silviahemmet, rektor Johanna Adami från Sophiahemmet högskola, rektor Ole Petter Ottersen från Karolinska institutet samt rektor Roger Klinth från Marie Cederschiöld högskola närvarade under ceremonin.

Som avslutning delade Drottningen ut stiftelsen Alzheimer Lifes stipendium till Pär Hägglund, biträdande förvaltningschef i Härnösands kommun. Pär Hägglund mottog stipendiet för att ha skapat en modell för stöd till tidigt demenssjuka och deras anhöriga.

Om Stiftelsen Silviahemmet

Silviahemmet grundades 1996 på initiativ av Drottningen. Silviahemmet har sedan starten verkat för att höja kunskap och kompetens inom demensområdet. Regelbundet anordnas utbildningar för medarbetare i vård och omsorg liksom för anhöriga.

Det finns utbildningar till Silviasyster, Silviasjuksköterska, Silvialäkare, Silviaarbetsterapeut och Silviafysioterapeut, samt kurser inom demenskunskap för biståndshandläggare, tandläkare, tandhygienister, logopeder och diakoner med diplom från Silviahemmet.

Jämte utbildningarna finns också dagverksamheten på Drottningholm som är hjärtat i Silviahemmets verksamhet.

Läs mer om Stiftelsen Silviahemmet